Byta ridskola från den bytna ridskolan?

 mobilbild fotad av mig 
 
Hej! Just nu sitter jag i en stillastående bil som snart ska rulla iväg på en liten tredagars-tripp, jag, Maja och mamma. Det ska bli jättemysigt! Däremot är bilresor i 20 år gamla volvo-bilar utan fungerande luftkonditionering inte så fantastiskt njutbara, så jag roar mig väl med att skriva inlägg istället! YES! 
     På något sätt kom ridskola på tal igår och då också på nåt sätt den ridskola vi ska byta till hösten från vår förra vs. En som ligger betydligt (över en halvtimme) närmare oss. Denna har vi alltid sagt att "ne, den kan vi inte rida på, den är för dyr osvosv". Men tanken på att ha så nära till även ridskolan kändes såhäääär lockande, så vi ba okej, vi måste kolla. Om skillnaden inte är så stor kan vi väl betala lite till själva, det är väl inte så farligt. Så visar det sig att det blir mycket (!!) billigare att rida där per termin (men typ 20 kr dyrare per lektion), eftersom man hade typ 4-5 lektioner mindre. Vi kollade på varandra och ba MEN DÅ BETYDER JU DET ATT VI KAN RIDA DÄR ISTÄLLET!!! HERREGUD OMG HOLY MAKAROLY!!! Ungefär så. Vad är det med ridning och att inte kunna kontrollera fullständiga hypeutbrott gällande det? 
      I alla fall. Nu har jag och Maja skickat in intresseanmälan med vår rudvana och allt sånt ni vet, till den ridskola och nu är det bara att vänta. Vänta och se...
 
Så nu står vi halvt (helt) desperata och mer eller mindre stående på knät och ba: Att komma in på den ridskolan som ligger 10 min hemifrån eller att inte komma in på den ridskolan som ligger 10 min hemifrån. That's the question!! För that is the question. Och jag bara hoppashoppashoppas att det blir nåt med vår nära ridskola. Håll tummarna!! 
 
hästar och ridning | | Kommentera |

En såndär positiv lista

foto: Jag      Canon eos 600d + Canon ef 50mm f/1,8
50 saker jag är glad älskar. Jag nominerar varenda en som läser detta att också göra en lista på 50 saker som är lite extra bra, det gör kvällen bättre för vem som helst! Här är i alla fall min:   
 
1. hästar och hundar
2. landsvägar
3. längdskidor
4. att hoppa upp och ner och slita sig i håret som en idiot för vid en alldeles för spännande och viktig slutspurt av ett längdskidslopp
5. Bönis
6. ridning (framför allt dressyr!!)
7.vänner
8. att få en kram
9. när man känner att någon bryr sig om en
10. doften av regnig sommarskog
11. första blåbären
12. rullskidor och nyslipade rullskidstavspetsar
13. att storma fram på en speedcykel
14. morgondopp
15. skärgården
16. Håkan Hellström
17. sommarhus
18. Vår fantastiska grannkatt Coffee
19. riktigt stora sommarbuketter
20. stjärnklara nätter
21. sommarnätter när himlen aldrig blir riktigt mörk
22. kameror
23. riktigt hård träning (när pulsen stiger och lungorna håller på att sprängas på väg upp för backen på skidorna...WORK IT!!)
24. Grövelsjön
25. Fjällbestigning
26. när man träffar någon i ens egen ålder som säger "jaha! Gillar du också längdskidor?"
27. träbåtar
28. bada bastu riktigt riktigt varmt
29. soluppgångar och solnedgångar
30. när det finns glutenfritt fika!!
31. Tony i filmen Brooklyn
32. att komma till stallet efter en bussy dag i skolan
33. att få höra "bra jobbat"
34. bra disskutioner
35. att få skratt attack, så att man nästan inte kan andas och inte kan sluta
36. att vandra på hösten
37. ljudet av bäckar
38. första snön
39. Nypressade rälsspår som frasar mot skidorna
40. Försommar
41. Äppelblommor
42. Poesi
43. löpning
44. höstvandringar
45. komiker
46. hästmular
47. Att vakna i naturen
48. Gå barfota 
49. att få ett handskrivet brev
50. Piano
Allmänt | | Kommentera |

hBut, oh, those summer nights

foto: Maja och Mikaela    Canon eos 600d + ef-s 18-55mm f/3,5-5,6
 
I torsdags när jag var och red på Bönis bete, tog jag med kameran och satte den i handen på Maja. "FOTA". Man vill ju ha bilder på favvohästen! Jag hade inte ridit sen ridlägret, men red senast på Bönan på pay and riden 11 juni. Quite a long time ago. Klart att jag minns att det är härligt att rida Bönan, men hade nästan glömt bort otroligt fantastiskt roligt det är att rida henne! Hon var så söt som bara Bönan kan vara och så mjuk och fin i ridningen. Kan nog ha varit bland våra bättre pass vi haft! Aldrig nånsin har galoppfattningarna varit så fina i alla fall. Mjuka, direkta och utan att rusa. Enkla bara. Och hennes galopp var så fin och mjuk, flytande. När den är som bäst, har jag aldrig ridit nån häst med så skön galopp som Bönis. Det känns som hon glider fram, så mjuk och som om hon springer på moln. Fina Bönan! 
 
 
 
hästar och ridning | | Kommentera |
Upp