Svar från frågestunden #3 - personligt

Favoritdjur?
Absolut hästar! Dom är så mysiga och härliga på alla sätt. Det enda djuret som skulle kunna konkurera är hundar, framförallt (enligt mig kallade) “dörrmattshundar”, sånna hundar som är lurviga som dörrmattor, typ så lurviga att man inte ser ögonen - så gulligt!!

Favoritappar i mobilen?
Sverigeradio play, bara för att jag är addicted to sommar- och vinterpratarna i p1 :P, och 1010 (typ världens mest fantastiska, bästa spel när man vill få tiden att gå).

Favorittv-serie?
Lie to me, bästa serien nånsin!

Favoritfilm?
ÄLSKAR the fault in our stars!

Vad gör du om dagarna?
Jag gör lite allt möjligt! Jag fotar mycket såklart, sen styrketränar jag mycket och springer, mountainbikar och är i skogen allmänt, spelar piano och läser. Sen har jag börjat på ridning och rider en gång i veckan, och så är jag med min bästa kompis Emilia också!

Vad är det bästa du vet?
Det bästa jag vet är naturen och att vara i den, asså det finns på riktigt inget bättre än det (om man inte räknar med familj och sånt såklart). Naturen är så härlig, fin och fantastisk på alla sätt och vis, och det finns ingenstans där jag trivs bättre. Jag blir så lugn och glad av att vara i naturen, den bara äger på alla sätt!

Favorit B&J?
Jag äter ju i stortsätt inte mjölkprotein längre (pga av min hud som inte gillar det), men jag äter det ibland och så, lite svårt att undvika hemma hos kompisar osvosv. Men när jag äter B&J så föredrag jag peanut butter cup (den godaste, men som jag aldrig har hittat i butik, åt jag däremot på Gröna Lund i Stockholm och var någon med smak av mint som jag inte minns namnet på!)

Favoritlåt atm?
What a wonderful world, Sam Cooke eller At Least, Matilda Gratte! Kan inte bestämma, båda är bara så himla bra!!

Drömjobb?
Helt klart att jobba som National Geographic-fotograf!

Förebilder?
Min allra största förebild är Mattias Klum, både  som den miljökämpe han är, hur han ser på livet och miljöfrågor och att han är en sån fantastiskt underbart otroligt fruktansvärt bra fotograf.

Har du någon fobi?
Ja, jag har alltid varit väldigt rädd för ormar. Jag önskar att jag kunde tycka att dom var häftiga, men hela sättet dom rör på sig och allt! Fastän jag vet att en snok inte är farlig alls, kan jag bli rädd för en snok, så det är liksom inte bara “tänk om den biter mig”. Jag har egentligen inget problem med ormar, dom behövs ju liksom! Men kanske inte ju precis i närheten av mig…

Det sämsta du har varit med om?
När jag var liten och vi råkade stänga luckan till spritköket i båten innan vi skulle gå och lägga oss, när köket fortfarande var lite varmt. Så det självantände under natten och bildade kolmonoxid (jäkligt farlig gas, som kroppen kan förväxla med syre) som åkte ut i vår båt när vi sov. Så jag vakna på morgonen av att min storebrorsa sparkade mig i sömnen och jag var helt vit/grön i ansiktet och bah “pappa, jag mår inte så bra, jag tror jag måste spy”. Så pappa höll mig över båten medan jag trodde att jag skulle spy och mamma skulle ställa sig upp, vilket resulterade i att hon föll ner och svimmade, min yngsta storebrorsa vaknade och svimmade och min äldsta storebrorsa försökte väcka Maja som inte ville vakna. KAOS. Det konstiga var att min äldsta brorsa och pappa inte alls var påverkade, medan resten av familjen hade sjuukt ont i huvudet, yrsel mm!
Så pappa ringde min farbror (som är läkare) och förklarade att allt var helt sjukt, och han svarade att vi hade syrebrist och andats in kolmonoxid hela natten och så var hela vändan igång. Men vi fick ingen ambulanshelikopter, utan var tvungna att åka hem med vår båt med motor som går i 7 knop. Hade vi sovigt 20 min till, hade vi inte vaknat någon mer gång. Rätt creepy att tänka på, tack Erik för att du sparkade mig! Aeh, FYfan, inte najs och tänka på den gången!

Bästa du har varit med om?
Jag tror nog att det var när jag besteg ett fjäll på skidor för första gången när jag var liten, sån himla feeling att stå högst uppe på toppen och titta ut över hela världen och bara sträcka ut armarna och känna att man kan se allting och att man är högst upp i hela universum (fast jag inte var det, men ändå!).

Favoritband/artist?
Jag ändrar favoritartist typ hela tiden, mest för att det finns så många bra, men om jag älskar Bob Marley och Ingrid Michaelsson!

Något du ser fram emot 2015?
Svårt...ser fram emot så himla mycket! För att välja en grej ser framemot när jag fyller 15, för då får man i min familj i present att åka på en resa några dagar som man får välja själv, bara man själv och mamma/pappa. Jag har tittat på olika grejer, men det jag helst vill göra är att antingen åka till Grövelsjön och vandra några dagar, åka till Gräsö och paddla kajak eller åka någonstans och rida några dagar. Så kul att titta på! Om någon har nåt tips på något kul man kan göra i 3-5 dagar - skriv i kommentarerna! :)
 
 
frågor och svar | |
#1 - - N:

Kul att haft frågestund :D

#2 - - S A R A:

Jeii fortsättningen :) :)

Svar: :D
Hanna

#3 - - Sandra Lundin:

Så himla fin bilden var, snacka om att få sommarkänslor :D

Svar: Tack såå mycket! Eller huur :D
Hanna

#4 - - ♫♪ sandra:

kul att läsa :)

Svar: Tack! :D
Hanna

#5 - - Angelica Bengtsson Fotografi:

Kul att läsa!!

Svar: Va roligt att du tyckte det :))
Hanna

#6 - - Hanna Olsson:

Vilken härlig bild! Kul att få veta lite om dig också :)

Svar: Tack! Roligt att du gillade det :)
Hanna

#7 - - Emma Grann Fotografi:

Sista bilden var ju såå fin! :)

Svar: Tack så jättemycket! :)
Hanna

#8 - - Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Vad kul att läsa! :)

Svar: Va roligt att du tyckte om inlägget :)
Hanna

#9 - - Ida - foto & häst:

jätteroligt att läsa svaren :D och så fin bild!! :)

Svar: Va kul att du gillade dom! :) Tack! :D
Hanna

#10 - - Knaperbloggen:

bra frågor! :)

#11 - - Linnéa Thell Jansson:

ROligt att läsa :)

Svar: Kul att du tyckte det :)
Hanna

#12 - - shazi:

vilken braförebild du har

Svar: Ja, Mattias Klum är bäst!!
Hanna

#13 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Kul att läsa! :) Shit vad häftigt det skulle vara att vara National Geographic-fotograf!

Svar: Tack! Eller hur, största drömmen :D
Hanna

#14 - - Elin karlsson:

Så fin bild + bra svar :)

Svar: Tack så mycket!

Svar: Tack :)
Hanna

#15 - - Robyn:

Vi verkar vara rätt lika! ;) Spelar också piano! ;) Hoppas du haft en bra helg och att din start på veckan blir toppenbra!

Svar: Va kul! Visst är piano alltför underbart :)) Detsamma!
Hanna

#16 - - Lena:

Jag har inte gjort det men vet att en del gjort det och de är att vandra i Norge så sjukt vackra vyer 😃

Svar: Ja, skulle ju vara grymt kul! :)
Hanna

#17 - - Ida ☯ the sky under the sea :

Den där båthändelsen lät ju helt sjukt läskig! Hemskt. Bra att alla klarade sig!

Svar: Ja, hade ju kunnat gå helt annorlunda!
Hanna

#18 - - Sara Navjord:

Roligt inlägg :)

Svar: Tack! :D
Hanna

Upp