Svar från frågestunden #2 - foto

Hur länge har du fotat?
Jag har alltid tyckt att foto är kul, och med min första mobil (japp, kameran på den sög sönder) fotade jag ganska mycket när jag inte visste vad jag skulle göra, men jag skulle väl säga att det var någon gång i april/maj 2013 som jag började fota mer regelbundet, då jag sprang ut med kompaktkameran och skulle fota allt jag kunde hitta - fastnade fullständigt. Så i maj blir det 2 år sen! Oj, herregud va kort tid…

Vad tycker du mest om med att fotografera?
Jag tycker om att man utifrån verkligheten kan skapa en bild med sitt egna uttryck, att två personer som ser och fotar samma sak, kan få så olika resultat och uttryck i bilden. Det går dessutom alltid att utvecklas och kameran kan verkligen vidga ens vyer på ett så härligt sett! Med lite rätt ljus kan ett vanligt grässtrå bli världens finaste motiv, något som man ser varje dag kan göra så fint och speciellt med en bild. Vill bara säga allt, älskar allt med foto!!
Hur började ditt fotointresse?
Jag har alltid tyckt mycket om att skapa och vara kreativ, och det är väl viktigt på ett sätt. Sen har jag alltid älskat att vara ute i naturen och göra grejer, och naturens skapelser är ju det finaste som finns, så det väcker ju liksom en lust i att vilja fånga allt fint på bild. Men jag tror det som liksom tände eld på brasan (haha, lät konstigt) var nog när jag såg en tjejs i året över mig på min skola bilder på facebook, som hon hade fotat ute i sin trädgård och jag bah (asså på riktigt) woow, så bra vill jag också vara! Så jag gav mig ut med min askassa mobilkamera och så var det igång!

Ditt bästa fototips?
De två vanligaste tipsen är att testa olika vinklar och tänka på ljuset, men mitt är att försöka förmedla känslan i en bild och därefter anpassa vinklar, ljus, inställningar och redigering. Beroende på vilken känsla du vill förmedla med bilden skapar du bilden på olika sätt, vilken känsla du vill förmedla påverkar alltså hela bilden. Allt anpassas efter känslan!

 

 
 
frågor och svar | |
#1 - - Katta:

Kul att läsa :)

Upp